Studenti Honors Academia na exkurzi ve Vietnamu

Ve dnech 18. – 24. 9. 2018 proběhla exkurze sudentů programu Honors Acadmia v Ho Či Minově městě (dříve Saigon). V rámci spolupráce Fakulty podnikohospodářské a Ton Duc Thang HCMC se studenti účastnnili The 5th International Conference on Finance and Economics ICFE 2018, kde prezentovali své příspěvky a měli možnost diskutovat s místními studenty, kteří se připravují na studium na VŠE.

Dále měli studenti možnost navštívit dvě místní firmy. První z nich vyrábí textilní výrobky pro řadu celosvětově známých značek konfekčního oblečení. Druhá pak byla 5. největší banka Vietnamu s dynamickým rozvojem zejména internetového bankovnictví. Velmi zajímavé a přínosné bylo nejen nahlédnutí do výrobních prostor či kanceláří, ale také diskuse se zástupci daných společností, které studentům umožnily lépe pochopit podobnosti i rozdíly v podmínkách a vlivech na fungování a rozhodování managementu.

V neposlední řadě si studenti také užili nahlednůtí na vietnamský venkov, jízdu na skůtrech, lov ryb a mnoho dalšího, co snad dělá exkurze programu Honors zajímavými a atraktivními.