Jak na perfektní prezentaci?

Do hrnce přidejte pár kapek potu (spíš více než méně), stresové hormony, špetku zábavy a hodně přátel. Tento koktejl nám na Točné o víkendu namíchala Daniela Pauknerová a její kolega Jan Hanzlík. Učili jsme se zvládat nervozitu, práci s dechem, zaujetí publika, technické zpracování prezentace, kladení otázek a mnoho dalšího. A jak to na Točné vypadalo?

DEN 1.

Pětiminutová prezentace není žádná hračka. Zvlášť když je na vás namířená kamera a soustředěné zraky spolužáků. Jsem nervózní, ale vím, že pro to, abych se zlepšila, mi nezbývá než trénovat. Po každé prezentaci přichází na řadu hodnocení, pochvaly i doporučení pro zlepšení.

Odpoledne se učíme argumentaci a parlamentní debatu. V krátkosti nám paní Pauknerová vysvětlí, jakým způsobem argumentovat, z jakých podkladů vycházet a jdeme na to. Debatujeme například na téma testování na zvířatech nebo třeba o soužití západního a islámského světa.

Na večer máme jasný úkol. Připravit krátkou scénku, která bude obsahovat reklamu, živé zvíře a Točnou. Všechny týmy jsou velice kreativní: od scénky, jejíž slova začínají pouze na písmeno T, přes moderní instagramovou pohádku, až po lidskou ZOO.

   

DEN 2.

Druhý den je v plánu jediné: English Presentation. Jelikož nejsem úplně rodilý mluvčí, tak je pro mě tahle část víkendu nejvíce stresující, ale s Hankou se toho nakonec zhostíme celkem obstojně a dostáváme přínosné rady i poznatky do budoucna.

   

A co si z celého víkendu odnášíme? Nejenom skvělou náladu, ale hlavně přesvědčení, že trénink dělá mistry.

Kateřina Kolomá